William en Ianthe rond de wereld

Auckland

Hi guys,

Daar ben ik weer, nog even voordat we morgen ons autootje ophalen en gaan touren langs de oostkust. Gister zijn we dus idd naar Russell gegaan. Daar was niet heel veel te beleven. Het was koud, regenachtig en er was geen kip dus na een lekkere lunch en het bekijken van de oudste kerk van Nieuw-Zeeland wilde we eigenlijk alweer de ferry naar Paihia nemen. Wachtend op de ferry liepen we een winkeltje waar vandaan je ook tours bleek te kunnen boeken. William stond een beetje teleurgesteld te kijken naar het bord.. en kwam tot de conclusie dat de laatste boot net weg was en dat hij toch eigenlijk wel dolfijnen had willen zien. De vrouw zag ons kijken en zei dat de laatste boot er nog wel lag en dat als we er naar toe renden we waarschijnlijk nog wel mee konden. Wij rennen... maar de boot was al weg. Nog geen minuut later zagen we dat de boot ging draaien en hij ons kwam ophalen! We gingen dus toch nog op dolfijnentrip. Het was erg gaaf want ook het weer zat grotendeels mee en we hebben maar heel even regen gehad. Veel eilanden gezien en natuurlijk ook dolfijnen! Erg gaaf! s avonds in het hostel hebben we even wat gegeten en daarna zijn we nog een biertje gaan halen in een barretje aan de overkant. Vandaag zijn we weer met de bus naar Auckland vertrokken. Na 4 uur kwamen we hier aan en nu zitten we weer in het hostel waar ik 4 jaar geleden ook begonnen ben. Het is alleen wel een beetje verpauperd in die 4 jaar maar voor 1 nachtje is het prima te doen! Vanmiddag zijn we eerst gaan lunchen en daarna richting Albert park gelopen, het park waar ik 4 jaar geleden de eerste foto's heb gemaakt... die met die harp en in de boom ;) voor de mensen die dat toen gevolgd hebben... en hebben we daar in het zonnetje lekker liggen slapen... het was vandaag namelijk schitterend weer.. blauwe lucht en graadje of 18-20. Net hebben we gegeten en nu zijn we de laatste dingetjes aan het regelen voor onze trip de komende dagen. Foto's volgen nog, want ik heb mn cardreader nu niet hier..... knuf William en Ianthe

alice

een dolfijnentrip MET dolfijnen, jullie hadden echt onder een goed gesternte geslapen;) dat hoort toch niet zo! hoop dat t goed komt met de auto. dank voor het snelle vervolg van jullie berhaal, dikke kus mamsje

Iris

Dat zijn nog eens winters... 18 a 20 graden :D

Lees dat jullie weer een ***est (oldest/biggest/smallest etc.) of the north island/New Zealand/southern hemisphere/world hebben gevonden. Ik moest daar altijd zo om lachen dat elk gehucht zijn eigen zelfbenoemde bezienswaardigheid lijkt te hebben. Ze voegen gewoon wat woorden toe en zijn uniek (zo heb je ook de oudste houten, stenen, enz. kerk) En anders redden ze zichzelf altijd nog door het gebied wat kleiner te maken... :p

Maar geweldig zeg dat jullie toch nog mee konden op die dolfijnentrip. Ook die rots met dat gat erin gezien?

En bedoelde je The Fat Camel, of was je in een ander hostel?

Veel plezier nog, kijk inderdaad uit met links rijden, maar dat zal wel goed komen.

friso

fijn dat jullie het naar de zin hebben en pappa heeft jullie verslag laten lezen en de foto,s laten zien.
ik vind samen met spons bob errig leuk en zal zeker weer kijken als ik terug van vacantie ben!xxxxx Friso

tamar en ferry

hi Ianthe en Will,

Super bedankt voor jullie kaartje!! Zag er wel heel relaxed uit die palmbomen en dat witte strand.

heel veel plezier nog en tot over een paar weekjes!!

Groeten,
Tamar en Ferry

Corry en Albert

Hoi, Wat ziet dat er toppie uit ,zeg, Grandioos, Geweldig, hebben we het wel over een Bounty-eiland !! Was zondag bij de Vlietlanden en met een beetje fantasie.... Het leek er wel een beetje op ,, Nee hoor . Geniet maar, En hartstikke bedankt voor het kaartje, heel erg leuk, Neem het straks mee naar Duitsland ,er is vast wel een of andere see wat er maar iets op lijkt Groetjes van ons.

Oma Emy

Hey, mensen, Ik geniet van jullie afleveringen en lees ze natuurlijk helemaal!. Ook bedankt voor de twee kaarten die ik al ontvangen heb en jullie boffen met het weer. Ik heb niet eerder kunnen reageren, omdat de computer het begaf. Dion en Alice hebben nu een nieuwe gevonden die ik vanavond in ontvangst neem en dan kan ik weer met alle plezier meelezen met jullie verhalen en weer er jaren mee vooruit.
Wat zul je genieten van je oppas kinders.

Knuffels en kusjes van Oma.

Oma Emy

Je kalender is ook aangekomen, hij is prachtig en hangt boven mijn bed.

Bedankt! xxx